sâmbătă, 12 iunie 2010

28 de orfani ramasi in urma atacului asupra flotilei

28 de orfani ramasi in urma atacului asupra flotilei


Douazeci si opt de copii si-au pierdut tatii ca rezultat al atacului israelian asupra Flotilei Libertatii.


Noua persoane au fost impuscate pe 31 mai de soldatii israelieni care au atacat vasul turcesc M.V. Mavi Marmara in timp ce incerca sa transporte ajutoare umanitare in Fasia Gaza.


Opt dintre ei erau tati, ai caror copii sunt acum "yatims" datorita asaltului israelian asupra Flotilei Libertatii.


Cuvantul arab "yatim" este de obicei tradus prin "orfan". Totusi, in religia islamica, cuvantul "yatim" inseamna de fapt un copil al carui tata e mort sau al carui mama e moarta. De aceea mass-media islamica ii numesc pe acesti copii "orfani".


Mai jos sunt biografiile pe scurt ale celor noua persoane, asa cum sunt ele relatate pe Lawrenceofcyberia.blogs.com:


1. Ibrahim Bilgen


Ibrahim Bilgen, 61 de ani, a fost un inginer electrician din Siirt. A fost un membru al Camerei Inginerilor Electricieni din Turcia. A candidat la alegerile generale din Turcia in 2007 in partidul Saadet si la alegerile pentruprimaria din Siirt in 2009. Era casatorit, cu sase copii.


2. Ali Haydar Bengi


Ali Haydar Bengi, 39 de ani, avea un atelier de reparat telefoane in Diyarbakir. A fost absolvent al Universitatii Al-Azhar, din Cairo (Sectia de Literatura Araba). A fost casatorit cu Saniye Bengi, avand 4 copii — Mehunur (15 ani), Semanur (10 ani), si gemenii Mohammed si Senanur (5 ani).


3. Cevdet Kiliçlar


Cevdet Kiliçlar, 38 de ani, era din Kayseri. Absolvent al Facultatii de Comunicatii a Universitatii Marmara, anterior fiind jurnalist in presa scrisa pentru National Gazette si pentru Anatolia Times. In ultimul an a fost reporter pentru Fundatia de Ajutor Umanitar (Humanitarian Relief Foundation ), (IHH). Era casatorit cu Derya Kiliçlar, avand o fiica, Gülhan, si un fiu, Erdem.


4. Cetin Topçuoglu


Cetin Topçuoglu, 54 de ani, a fost din Adana. A fost jucator amator de fotbal si campion la taekwondo, antrenand echipa nationala de taekwondo a Turciei. Era casatorit, avand un fiu, Aytek. Sotia acestuia, Cigdem Topçuoglu, se afla si ea la bordul navei Mavi Marmara, reusind sa supravietuiasca.


5. Necdet Yildirim


Necdet Yildirim, 32 de ani, a fost un lucrator al IHH din Malatya. Era casatorit cu Refika Yildirim, avand o fiica, Melek, de trei ani.


6. Fahri Yaldiz


Fahri Yaldiz, 43 de ani, a fost pompier, lucrand pentru primaria din Adiyaman. Era casatorit, avand patru fii.


7. Cengiz Songür


Cengiz Songür, 47 de ani, a fost din Izmir. Era casatorit cu Nurcan Songür, avand 6 fiice si un fiu.


8. Cengiz Akyüz


Cengiz Akyüz, 41 de ani, din Iskenderun. Era casatorit cu Nimet Akyüz, avand 3 copii — Furkan (14 ani), Beyza (12 ani), si Erva Kardelen (9 ani).


9. Furkan Dogan


Furkan Dogan, 19 ani, era elev in ultimul an al liceului Kayseri, asteptand rezultatele examenelor de admitere in facultate. Spera sa devina medic si iubea sahul. Era fiul lui Dr. Ahmet Dogan, profesor colaborator al Universitatii Erciyes. Avea atat cetatenie turca, cat si americana, avand doi frati.


Armata israeliana a atacat Flotila Libertatii in apele internationale in Marea Mediterana, in dimineata zilei de 31 mai, ucigand 9 cetateni turci aflati la bordul navelor si ranind aproximativ alte 50 de persoane.


Soarta altor trei activisti ai Flotilei Libertatii este inca necunoscuta.


Israel a arestat aproape 700 de activisti din 42 de tari aflati la bordul Flotilei Libertatii, care incerca sa sparga blocada asupra Gazei, transportand 10000 de tone de ajutoare umanitare locuitorilor aflati in suferinta din teritoriul palestinian.


http://www.presstv.i...ionid=351020202


Posted Image
Fahri Yaldiz, sotia si copiii sai


Posted Image
Ibrahim Bilgen

Posted Image
Sotia lui Ali Haydar Bengi si doi dintre copiii sai

Posted Image
Cengiz Akyüz impreuna cu fetita sa de 9 ani

Posted Image
Furkan Dogan

Posted Image
Cevdet Kiliçlar

Posted Image
Cetin Topçuoglu

Posted Image
Necdet Yildirim

Posted Image
Cengiz Songür

"Sa nu crezi ca cei care au fost ucisi pe calea lui Allah [martirii] sunt morti! Dimpotriva, ei sunt vii la Domnul lor si sunt bine daruiti [din roadele Raiului],

Veseli de binefacerea pe care le-a daruit-o Allah. Ei se bucura pentru aceia care au ramas in urma lor si nu li s-au alaturat inca, pentru ca ei nu au a se teme si nici nu sunt mahniti.

Ei se bucura de binefacerea lui Allah si de harul Lui, precum si de aceea ca Allah nu lasa sa se piarda rasplata credinciosilor.

Aceia care au raspuns chemarii lui Allah si a Trimisului, cu toate ca au fost loviti, aceia dintre ei care au facut bine si au fost cu frica [de Allah] vor avea mare rasplata.

Aceia carora lumea le-a spus: "Oamenii s-au adunat impotriva voastra, deci temeti-va de ei!", credinta le-a sporit si au zis ei: "Ne este de ajuns [ajutorul lui] Allah si El este Cel mai bun ocrotitor al nostru!

Si ei s-au intors [dupa aceea] cu binefacerea lui Allah si harul Sau, fara sa-i fi atins nici un rau. Ei au cautat multumirea lui Allah, caci Allah este Datator de har nemasurat.

Acela este Seitan, care va indeamna sa va temeti de partasii sai, dar voi nu va temeti de ei! Ci temeti-va de Mine, daca sunteti credinciosi!" - Surat Al-Imran: 169-175


Niciun comentariu: