sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Centrul de limbi straine - Biblioteca Judeteana Vrancea



Imagini de la cursurile de limba araba si turca:




Cursul de limba araba cu copiii din cadrul comunitatii musulmane vrancene:




Imagini de la cursul de cultura si civilizatie islamica:


   
Tema prezentata de aceasta data: Sarbatorile religioase ale musulmanilor si pelerinajul la Mecca.




Hajjul inseamna in primul rand o traire parca reala de participare la una din scenele Zilei de Apoi, dat de aceasta nemaiintalnita aglomerare de oameni imbracati in haine de parca ar fi goi, de chemarea la haj care se aseamana cu suflarea in trambita, toti aflandu-se intr-o stare de teama si evlavie totala fata de Allah Preaputernicul, sperand la iertarea si rasplata Lui. 
Hajul inseamna de asemenea intarirea legaturii dintre Allah si robii Sai, deoarece ei vin la Allah, in Casa Lui, luand astfel nastere in sufletul lor o si mai mare dragoste si afectiune.
Pelerinajul este locul in care dreptcredinciosul invata ce inseamna sa depui efort pentru Allah, perseverenta sau rabdarea la nenorociri si greutati. Si aceasta deoarece el poate fi asemanat cu o tabara de instruire si educare divina pentru a depune efort pe calea lui Allah, fiind situat in desert si nu intr-un mediu cu verdeata sau o tara cu conditii de odihna si de lux.

[...]

   


   


Si in incheiere o mica expozitie cu vanzare de produse cu specific arabesc: sapunuri cu ulei de masline, cu miere, cu ulei de ricin, de seminte negre de susam; diverse sortimente de ceaiuri, condimente, sosuri picante, sos de rodii, otet de curmale, halva de diverse sortimente, henna, bukhur si altele. Produsele erau in majoritatea lor marca Durra, o marca recunoscuta in toata lumea pentru produsele organice ce pastreaza traditia siriano-araba. 




 

Niciun comentariu: