vineri, 23 octombrie 2009

Sa avem grija ce mancam!



Gloante, paine, bere, iaurt, hartie si alte 180 de lucruri facute din porci

In mod normal nicio parte din trupul banalului porc nu este irosita de industria moderna de consum. O cercetatoare britanica a avut curiozitatea sa investigheze drumul unei carcase proaspete de porc sacrificat intr-un abator. Spre surpriza sa a descoperit ca porcul in cauza a sfarsit sub forma a nu mai putin de 180 de produse in care nu ne-am astepta in mod normal sa gasim ramasite de …porc!

"La fel ca multi oameni nu aveam nici cea mai mica idee referitor la ce se intampla cu cadavrul unui porc care paraseste abatorul. Am avut parte de acordul unui crescator de porci si, astfel, am urmarit intinerariul porcului cu numarul de indentificare 05049. Am fost socata sa descopar ce s-a intamplat cu el", declara Christein Maidertsma in varsta de 29 ani.

Astfel, inghetata contine gelatina extrasa din oasele de proc, gelatina care regleaza cristalizarea zaharului si incetineste procesul de topire. Fertilizatorii contin o mare parte de par de porc procesat. Sampoanele contin acizi grasi extrasi din oasele porcilor, aceiasi acizi grasi dau stralucire sampoanelor. Sucurile de fructe au parte de aceeasi gelatina porcina folosita pentru limpezire. Painea contine proteine extrase din par de porc, proteine care o mentin proaspata pentru mai multe zile.

Gelatina din oase este folosita la transportul in siguranta a prafului de pusca si corditei folosite la asamblarea gloantelor si cartuselor. Tamburinele orchestrelor moderne sunt realizate din vezica urinara a porcului.


Aceeasi gelatina din oase este folosita la limpezirea vinului inainte de a fi imbuteliat in marile lanturi industriale. Gelatina mai are un rol capital la imbunatatirea rigiditatii si reducerea umezelii colilor de hartie. Calciul extras direct din oase de porc este adaugat in multe marci de iaurt.

Hemoglobina din sangele porcesc este folosita in toate filtrele de tigari pentru a incetini accesul numeroaselor substante toxice in plamanii fumatorilor.


Glicerina din oase este folosita pe scara larga pentru a imbunatati textura pastei de dinti. Colagenul porcesc este adaugat in majoritatea cremelor cosmetice faciale deoarece reduce ridurile mai bine decat orice alta substanta. Acelasi colagen abunda in batoanele proteice folosite pe scara larga de culturisti. Gelatina este adaugata in bere deoarece actioneaza ca un agent de limpezire reactionand cu substantele amare si taninul. Si lista continua pana la numarul 180…

Studiul a provocat numeroase scandaluri in cadrul comunitatilor iudaice si musulmane din Marea Britanie.

Niciun comentariu: