miercuri, 10 februarie 2010

20 de sfaturi

20 de sfaturi ale Imamului Benna


1 – Indiferent de conditii, ridicati-va pentru rugaciune la auzirea ezanului.

2- Cititi Coranul cel Sfant, analizati-l si ascultati-l. Nu pierdeti din timpul vostru catusi de putin.

3- Incercati sa va folositi limba pentru a vorbi adevarat pentru ca aceasta este o dovada a faptului ca sunteti musulmani.

4- Nu dezbateti in mod exagerat pe nicio tema pentru ca niciodata nu veti gasi beneficii in expunerea fatarnica.

5- Nu exagerati cu râsul pentru ca inima ce se afla in legatura cu Allah este linistita si aleasa.
6- Nu va expuneti in mod prostesc pentru ca un popor care se straduie pe Calea lui Allah nu cunoaste altceva afara de seriozitate.

7- Nu ridicati tonul vocii voastre mai mult decat trebuie sa va auda ascultatorul, pentru ca acest lucru este o sursa de zgarcenie si chin,

8- Feriti-va de carcoteala si de a injosi actiunile cuiva. Nu vorbiti altceva in afara lucrurilor bune.

9- Incercati sa cunoasteti persoanele pe care le intalniti.

10- Intotdeauna indatoririle sunt mai multe decat ne permite timpul. Nu va dati la o parte de la a-i ajuta pe ceilalti din cauza lipsei timpului.

11- Acordati importanta curateniei in orice imprejurare – acasa la voi, la locul de munca, imbracamintei voastre, corpului vostru.

12- Respectati-va legamantul, cuvantul si promisiunea voastra. Nu le incalcati indiferent de conditii.

13- Aprofundati studiul, cititul, scrisul. Urmariti ziarele, revistele, aparitiile musulmanilor. Creati-va o biblioteca a voastra, oricat ar fi ea de mica. Aprofundati-va specializarea daca aveti una.

14- Nu insistati pe indatoririle fata de stat, insa nu le refuzati atunci cand va sunt date. Nu va indepartati de la aceste indatoriri odata ce acestea nu se ciocnesc cu obligatiile misiunii islamice.


15- Alaturati-va propovaduirii islamice cu averile voastre si dati dania. Oricat de mic ar fi venitul vostru , opriti din acesta dreptul saracilor si al nevoiasilor.

16- Oricat de mic ar fi venitul vostru, opriti o parte din el pentru probleme neprevazute si nu ravniti niciodata la lucruri si viata luxoasa.

17- Cereti iertare de la Allah si caiti-va neincetat. Separati-va zilnic cateva momente inainte de culcare pentru a va contabiliza faptele din acea zi. Feriti-va de lucrurile indoielnice pentru a nu cadea in pacat (in lucrurile interzise).

18- Stati departe de locurile de distractii, de confort si relaxare maxima.

19- Incercati sa va raspanditi mesajul peste tot. Luptati cu sarguinta impotriva sufletului vostru pentru a prelua controlul asupra lui; luati-va ochii de la ceea ce este interzis si fiti stapani pe emotiile voastre.

20- Fiti intotdeauna in legatura sufleteasca si fizica cu miscarea islamica si fiti intotdeauna precum soldatii care asteapta un ordin gata de a-l executa.

Niciun comentariu: