vineri, 22 februarie 2008

Povestiri despre profeţi pentru copii

Muhammed (pbuh)


Muhammed Peace Be Upon Him a fost orfan. Tatal sau a murit inainte ca Muhammed Peace Be Upon Himsa se nasca si mama sa, a murit de asemenea cand el era foarte tanar. De aceea, Muhammed Peace Be Upon Hima fost crescut mai intai de bunicul sau, Abdul Mutallib, si mai tarziu de unchiul sau, Abu Talib. Amandoi l-au iubit pe orfanul Muhammed Peace Be Upon Himfoarte mult, si amandoi l-au ingrijit cu multa devotement. Cand a crescut mare si destul de puternic ca sa poata munci, Muhammed Peace Be Upon Him s-a ocupat cu cresterea oilor la marginea Mekkai, orasul in care a trait.

Muhammed Peace Be Upon Himera inca un baiat cand a inceput sa lucreze ca pastor de oi. Mai tarziu , cand a devenit un tanar barbat, unchiul lui Muhammed Peace Be Upon Him, Abu Talib, obisnuia sa-l ia adesea cu el in calatoriile pentru negot. Mekkanii, ca Abu Talib erau comercianti si calatoriile lor in scop comercial erau foarte lungi. Camilele lor aduceau numeroase bunuri in Mekkah. Aceasta a fost o experienta utila si interesanta pentru Muhammed Peace Be Upon Him pentru ca atunci cand a crescut a fost capabil sa conduca el singur caravanele.

In Makkah, locuia o vaduva bogata care se numea Khadija. Ea era stapana mai multor caravane comerciale si l-a angajat pe Muhammed Peace Be Upon Himsa le conduca pentru ea. Khadija a facut o alegere inteleapta, pentru ca MuhammedPeace Be Upon Him era un comerciant bun si mai ales onest. Mai tarziu, Muhammed Peace Be Upon Himsi Khadija s-au casatorit si s-au stabilit cu copiii lor in Mekkah unde au trait o viata fericita si linistita.

Cu trecerea anilor, Muhammed Peace Be Upon Hims-a maturizat si a inceput sa se gandeasca la multe lucruri. Desi viata sa de familie era foarte fericita, cateva probleme il ingrijorau. Muhammed Peace Be Upon Himadesea cutreiera muntii din afara orasului Mekkah si aici, in pestera Hira din Muntele Nur obisnuia sa stea si sa se gandeasca in pace si singuratate: “Ma mir cum se intampla ca eu , care am fost nimic mai mult decat un orfan si acum am devenit un om asa de bogat…”gandea Muhammed Peace Be Upon Him, “…eu care am o sotie buna si copii iubitori si cu toate acestea nu sunt pe deplin fericit”.

Muhammed Peace Be Upon Himstia foarte bine de ce era asa :pentru ca erau foarte multe probleme in situatia care exista pe atunci in Mekkah. Oamenii din Mekkah nu ajutau saracii , nu aveau habar de grija pentru orfani sau de hranirea si ingrijirea celor bolnavi pentru a se insanatosi.Ei pareau interesati doar sa aiba bani cat mai multi si cand ii aveau ei voiau si mai multi. Aceste ganduri l-au necajit pe Muhammed Peace Be Upon Himtimp de mai multi ani.

Apoi intr-o zi, cand Muhammed Peace Be Upon Him avea 40 de ani si statea singur in pestera Hira, un inger a aparut inaintea sa. Ingerul, al carui nume era Gabriel, i-a spus lui MuhammedPeace Be Upon Him: "Citeste in numele Domnului tau care a creat totul, care a creat omul dintr-un cheag de sange.”

Muhammed Peace Be Upon Himstia ce inseamna asta. El trebuia sa mearga in Mekkah si sa spuna oamenilor ca Allah a creat omul,ca Allah a creat toate lucrurile de care omul are nevoie ca sa poata trai, asadar omul trebuie sa-I fie recunoscator lui Allah. El ar trebui sa I se inchine doar lui Allah si sa I se supuna numai Lui. Este vointa lui Allah ca saracii si bolnavii sa fie ingrijiti, si de aceea oamenii trebuie sa se straduiasca cu toata puterea lor sa faca bine si sa traiasca o viata cat mai onorabila. Dupa moarte, astfel de oameni vor fi din plin rasplatiti pentru eforturile lor. Dar aceia dintre oameni care inadins vor face rau vor primi o pedeapsa, iar Allah ii va ierta doar daca lor le va parea sincer rau pentru ceea ce au facut si vor cere iertarea de la Allah pentru faptele lor.

La inceput, Muhammed Peace Be Upon Him a fost foarte nedumerit de aceasta aparitie, pentru ca el nu mai vazuse pana atunci un inger.. Chiar si asa , el a realizat ca ingerul i-a dat raspunsul la multele intrebari care-l chinuiau. Pentru un timp, Muhammed Peace Be Upon Hima fost foarte uimit nestiind cine este cel care-l ajuta; acum el stia: era Allah. Inainte se mira de ce oamenii din Mekkah erau lacomi si se considerau superiori celor saraci; acum el stia de ce: pentru ca ei nu I se supuneau si nu-I dadeau ascultare lui Allah. Allah a creat omul si tot ce exista in lume, asadar omul trebuie sa-I fie supus numai lui Allah.

Cand MuhammedPeace Be Upon Him s-a intors in oras, el I-a spus sotiei sale Khadija toate cele intamplate si tot ce Ingerul Gabriel I-a spus. "Allah niciodata nu te-ar face de rusine pe tine," I-a spus Khadija sotului ei, "pentru ca tu faci multe lucruri bune. Tu tii familiile unite. Tu ii sprijini pe cei slabi, tu ii ajuti pe saraci si pe cei in nevoie, tu induri suferinte si lipsuri pe drumul adevarului."

Muhammed Peace Be Upon Hima fost foarte fericit ca sotia sa, ca si el insusi, credea si avea incredere in Allah. El a inceput sa povesteasca prietenilor sai despre ingerul Gabriel, si despre ceea ce acesta i-a spus. La inceput, doar cateva persoane au acordat atentie celor spuse de MuhammedPeace Be Upon Him .Cei mai multi dintre ei l-au ignorat, ei erau prea ocupati sa faca bani, neavand timp sau inclinatii sa se gandeasca prea mult la Allah.

In tot acest timp si dupa aceea, Ingerul Gabriel a continuat sa apara inaintea ochilor lui MuhammedPeace Be Upon Him si intotdeauna ii reamintea aceleasi lucruri. Muhammed Peace Be Upon Himfusese ales ca profet al lui Allah, si misiunea sa era sa merga si sa spuna oamenilor sa faca lucruri bune si sa nu se inchine altui dumnezeu in afara lui Allah. Muhammed Peace Be Upon Himde asemena trebuia sa le spuna sa-si cheltuiasca averile ajutandu-I pe cei saraci.

In cele din urma, Muhammed Peace Be Upon Hima inceput sa se apropie de oamenii din Mekkah. El a ales cuvinte frumoase ca sa le spuna ce doreste Allah, sperand ca prin acestea va ajunge la inimile lor: Cand tu ai destul ca sa mananci si acolo sta un om sarac caruia ii este foame, atunci tu trebuie sa-i dai ceva din mancarea ta si cateva haine ca sa se imbrace. Cei slabi trebuie sa fie hraniti si orfanii trebuie sa fie ingrijiti. Daca tu faci toate aceste lucruri, asa cum Allah doreste, tu vei fi rasplatit. Dar daca refuzi, atentie !, vei fi pedepsit cu mare severitate.

Din pacate, cei mai multi oameni din Mekkah nu au facut altceva decat sa rada de ceea ce Muhammed Peace Be Upon Himle-a spus. Si mai rau decat atat, ei au refuzat sa I se inchine lui Allah si considerau ca a avea cat mai multi bani este mai important decat credinta. Cativa dintre ei chiar au aruncat cu pietre in Profet Peace Be Upon Him si i-au ucis pe unii dintre cei care il urmau si credeau doar in Allah. Dusmania lor crestea iar in cele din urma oamenii din Mekkah au decis ca MuhammedPeace Be Upon Him, familia sa si prietenii sai, trebuie sa fie alungati din oras.. Prin urmare i-au alungat pe acestia intr-o vale aflata in muntii din afara orasului Mekkah, si nimeni nu avea permisiunea sa-i viziteze sau sa le duca hrana sau cele necesare. Au stat in acest loc aprope 3 ani, si infometarea lor era atat de mare incat adesea mancau frunzele arborilor.

Viata acolo a fost atat de grea incat Khadija, sotia Profetului, a murit. MuhammedPeace Be Upon Him a fost foarte suparat si trist. Atunci, Ingerul Gabriel a aparut din nou si I-a explicat lui Muhammed Peace Be Upon Him ca Allah voia sa-l ajute. El trebuia sa-si ia prietenii si familia si sa-I duca departe de Mekkah in alt oras, numit Medina. Oamenii de acolo doreau sa asculte cuvantul lui Allah acestea I-au fost spuse lui MuhammedPeace Be Upon Him de catre Inger.

Asadari, MuhammedPeace Be Upon Him le-a spus copiilor si prietenilor sai sa paraseasca Mekkah si sa plece la Medina. Atunci , toti cei care credeau in Allah si se supuneau numai Lui au parasit Mekkah. Ultimii care au plecat au fost MuhammedPeace Be Upon Him si prietenul sau apropiat, Abu Bakr. Cu toate acestea, oamenii din Mekkah nu au fost multumiti de plecarea lui Muhammed Peace Be Upon Him. Acum voiau sa-l omoare, pentru ca erau ingrijorati de faptele lor rele. Dar Muhammed Peace Be Upon Him a reusit sa plece in timp ce inamicii sai pornisera sa-l omoare. Ali, verisorul mai tanar si foarte curajos al lui Muhammed Peace Be Upon Him, a dormit in patul lui Muhammed Peace Be Upon Him astfel incat inamicii sai din Mekkah sa creada ca Profetul Peace Be Upon Him era inca acolo. Dar Muhammed Peace Be Upon Him si Abu Bakr plecasera din calea lor, si astfel nimeni nu a mai putut sa-i gaseasca,ei au stat ascunsi intr-o pestera.Cand au descoperit ca cel pe care-l credeau a fi Muhammed Peace Be Upon Him era Ali (a.s.), si ca de fapt Profetul Peace Be Upon Him plecase, au devenit foarte furiosi. Dar nu mai era nimic de facut, pentru ca Muhammed Peace Be Upon Him era in siguranta departe de ei.

Medina era complet diferita de Mekkah. Aici, MuhammedPeace Be Upon Him avea mai multi prieteni decat inamici. Cu toate acestea, oamenii din Mekkah nu-l lasau in pace. Chiar l-au urmarit in Medina, sa poarte un razboi impotriva lui. Dar Allah l-a ajutat pe Profet Peace Be Upon Himsi pe insotitorii sai si I-a protejat de inamici.

In Medina, Muhammed Peace Be Upon Hima continuat sa primeasca mesaje de la Allah prin intermediul Ingerului Gabriel. Aceste mesaje au fost scrise intr-o carte, numita Qur’an. In Qur’an, putem citi tot ce Allah a transmis oamenilor.

Profetul Peace Be Upon Him si prietenii sai au construit o moschee in Medina ,un loc in care ei se rugau de 5 ori pe zi. Odata in fiecare an, ei tineau o luna de post. In zilele acelei luni, ei nu mancau si nu beau nimic in timpul zilei, si toate astea pentru placerea lui Allah. Din aceasta experienta, ei au invatat sa foloseasca foarte putina mancare. Astfel au constatat ca au destul de multa hrana si alimente ca sa le poata da celor saraci. De asemenea dadeau saracilor o parte din banii lor. MuhammedPeace Be Upon Him si prietenii sai credeau in Allah si I se supuneau doar Lui. Ei se supuneau lui Allah si urmau poruncile Sale, prin urmare se numeau musulmani. Cei care cred in Allah, care se inchina lui Allah singur, si cei care fac lucrurile conform celor scrise in Qur’an, sunt musulmani.

Dar cei care nu cred in Allah si refuza sa I se supuna, si chiar doresc sa-i omoare pe musulmani purtand razboaie impotriva lor, aceia nu sunt musulmani. Ei sunt necredinciosi.

Pentru multi ani, in Medina, Muhammed Peace Be Upon Him si discipolii sai au trebuit sa se apere impotriva atacurilor lansate de inamici si de multe ori au trebuit sa lupte impotriva lor. Dar in aceste batalii, Allah i-a ajutat pe MuhammedPeace Be Upon Him si pe musulmani. Dupa un timp, necredinciosii au inceput sa inteleaga ca musulmanii au castigat datorita ajutorului venit de la Allah ,mult mai puternic decat puterea lor , asa ca la un moment dat ei insisi au spus: Trebuie sa oprim lupta, pentru ca nimeni nu e mai puternic decat Allah. Noi nu-l putem invinge pe MuhammedPeace Be Upon Him, pentru ca Allah il ajuta, asa ca e mai bine pentru noi sa credem in Allah si sa ne inchinam Lui.

MuhammedPeace Be Upon Him si musulmanii au fost foarte fericiti ca venise sfarsitul acestui lung razboi. Allah I-a ajutat asa cum El a promis, si au putut sa se intoarca la Mekkah unde odata ei erau doar un mic grup care credea in Allah. Cand au sosit in Mekkah, ei s-au rugat impreuna. Dupa aceasta cativa dintre ei au ramas in Mekkah, iar altii s-au intors la casele lor in Medina. Totusi, acesti musulmani din Medina calatoreau la Mekkah o data pe an, deoarece Ka’ba era acolo. Ka’ba este o casa mare de piatra fara ferestre. Arata ca un cub. A fost construita de Profetul Ibrahim (Avraam), care a trait cu multi ani inaintea lui MuhammedPeace Be Upon Him. Vreodata cand veti vedea Ka’ba, va veti reaminti ceea ce Allah a spus omenirii, si ceea ce omenirea trebuie sa faca:

SA CREADA IN ALLAH,

SA I SE INCHINE LUI ALLAH SINGUR SI

INTOTDEAUNA SA SE STRADUIASCA SA FACA FAPTE BUNE.

Acestea sunt poruncile lui Allah pentru oameni. Allah a trimis omenirii mai multi profeti cu mesaje de la El, Creatorul omului si al Universului. MuhammedPeace Be Upon Him a fost ultimul dintre profetii lui Allah, si dupa moartea sa a lasat in urma Qur’anul in care au fost scrise mesajele de la Allah.

In Qur’an exista de asemenea povestile altor profeti, care au trait cu mult inaintea lui MuhammedPeace Be Upon Him. Veti gasi cateva dintre ele in aceasta carte.

Allah si Qur’anul

Toate cuvintele lui Allah pe care Ingerul Gabriel le-a adus profetului MuhammedPeace Be Upon Him,au fost pastrate scriindu-se intr-o carte – Qur’anul. In Qur’an noi putem citi tot ceea ce Allah ne-a spus noua oamenilor.

In Qur’an, putem gasi povestile multor altor profeti, pentru ca Allah intotdeauna a trimis profeti catre omenire, pentru indrumare si pentru indreptare, de aceea noi , oamenii ar trebui sa ne inchinam numai Lui si sa facem fapte bune. Putem gasi multe alte lucruri in Qur’an. Tot ceea ce credem noi ca musulmani si tot ceea ce trebuie sa facem, este scris acolo. Atunci cand stim ce este scris in Qur’an si urmam, vom deveni buni musulmani.

Tot ce stim despre Allah este ceea ce El Insusi ne-a spus despre El. Allah i-a spus Ingerului Gabriel sa vorbeasca cu Muhammed Peace Be Upon Him, si Muhammed Peace Be Upon Him le-a relatat mai departe oamenilor cele aflate de la Ingerul Gabriel.

Allah este singurul Dumnezeu. Nu exista alt dumnezeu in afara de Allah. Aceasta inseamna ca, doar Allah putea sa creeze omenirea, pamantul, luna, soarele si stelele. Allah este singurul care a creat toate acestea.

Desigur, noi stim ca multe lucruri de pe aceasta planeta functioneaza, merg prin ele insele. De exemplu, daca punem seminte in pamant, si asteptam un timp vor creste plante din acele semninte. Sa punem seminte in pamant e o treaba simpla, dar aici exista o intrebare importanta pe care ar trebui sa ne-o punem: De unde luam pamant si de unde luam seminte ? Da, veti spune ca semintele le luam de la alte plante, si aveti dreptate. Dar ganditi-va:aceste alte plante , deasemenea au nevoie de pamant ca sa creasca, deci, de unde a venit pamantul?

Pamantul este alcatuit din particule mici de nisip, minerale, saruri si alte substante. Unde, cum si din ce putem obtine nisip si celelalte lucruri ? Plantele de asemenea au nevoie de apa pentru a creste, asadar, de unde vine apa ? Plantele au nevoie de stralucirea soarelui inca de la inceput cand ies din pamant. De unde vine stralucirea soarelui ? De asemenea avem nevoie de alternanta dintre noapte si zi si atunci putem calcula de cate zile are nevoie o planta ca sa rasara si mai apoi sa creasca.

Dupa cum am spus deja, este usor sa punem seminte in pamant si sa asteptam pana ce planta va rasari, dar nimeni nu poate sa faca toate lucrurile de care este nevoie pentru a se intampla aceasta. Nici un om nu poate crea pamant sau aer, lumina ,apa, ziua si noaptea. La fel se intampla si cu multe alte lucruri de pe pamant.

De exemplu, omul poate construi case. El are nevoie de piatra pentru asta dar nu poate crea piatra el singur. Omul de asemenea poate construi masini si avioane. Ca sa faca asta ,el are nevoie pe langa multe alte lucruri : de fier si cauciuc. Din nou, el nu poate crea fierul si cauciucul singur. Fierul se poate gasi in anumite roci care incalzite foarte tare, fac fierul sa curga si sa iasa afara. Cauciucul este de fapt o substanta secretata de anumiti copaci. Cand este taiata scoarta acestor copaci cauciucul lichid curge afara. Dar roca ce contine fier si arborele de cauciuc nu le-a creat omul. In ciuda inteligentei si abilitatii omului el nu este capabil sa creeze aceste lucruri. Aceasta inseamna ca atunci cand omul construieste masini, avioane si multe alte lucruri el foloseste materiale care se gasesc deja pe suprafata pamantului. Daca ele nu s-ar gasi aici pentru a fi folosite, omul nu ar putea construi masini, avioane si alte lucruri

Orice foloseste omul pentru a construi ceva, orice lucru a fost creat de Allah. Allah a creat toate lucrurile de care omul are nevoie pentru a trai sau pentru a construi case, pentru a cultiva plante , pentru a creste animale, pentru hrana ,haine si chiar pentru a construi masini si avioane. Fara Allah, omul n-ar fi capabil sa faca nimic, din simplul motiv ca fara voia lui Allah, omul nu ar exista. Allah este Cel care a creat pamantul,aerul, soarele, apa si multe alte lucruri de care omul are nevoie in primul rand ca sa traiasca. Fara toate acestea, omul n-ar putea trai si asta inseamna ca omul n-ar putea exista pe pamant. Allah este Cel care a creat omul si Allah este cel care-l tine pe om in viata. Totul este de la Allah. De aceea noi spunem: Nu exista alt dumnezeu care sa merite a fi adorat in afara lui Allah.

Allah este cel care a creat totul. Allah a spus de asemenea omului ce trebuie sa faca, pentru ca aceasta e bine pentru el. Allah a trimis profeti care sa vorbeasca oamenilor. Omul trebuie intotdeauna sa se gandeasca la Allah si sa-I multumeasca, sa se supuna poruncilor care au ajuns la el prin intermediul profetilor trimisi de Allah.

Ingerii

Ingerul Gabriel a adus cuvintele lui Allah profetului Muhammed Peace Be Upon Him asadar il vom numi pe Gabriel Ingerul Mesager. Dar exista multi alti ingeri despre care putem citi in Qur’an.

Fiecare dintre noi, avem doi ingeri care ne insotesc peste tot. Acesti ingeri inregistreaza tot ceea ce facem; ei “scriu” atat faptele noastre bune cat si pe cele rele. Ii numim pe acesti ingeri, Ingerii care scriu. Exista multi alti ingeri. De exemplu, ingerul care vine la oameni atunci cand acestia mor este Ingerul Mortii.

Noi nu putem vedea ingerii pentru ca sunt facuti din ceva ce ochii nostrii nu pot vedea. Dar noi stim ca ei sunt aici pentru ca Allah ne-a spus asta. Uneori, putem chiar simti prezenta acestor ingeri.

Ingerii au fost creati de Allah, exact la fel cum omul si toate celelalte lucruri au fost create de El. Ingerii se inchina lui Allah si sunt slujitorii Lui. Ei indeplinesc multe sarcini si “indruma” lumea pentru a se supune poruncilor lui Allah.

Noi stim ca atunci cand soarele rasare si apune, cand norii se misca pe cer, cand stropii de ploaie cad, cand plantele cresc si multe alte lucruri se intampla in natura, Allah este Cel care le-a creat si Allah este Cel care le sustine. Nimic nu poate sa se intample fara voia Lui. In acelasi mod, Allah a creat ingerii care I se supun. Ei au mare grija ca totul sa se intample conform vointei Lui. Ei sunt slujitorii supusi ai lui Allah.

Allah doreste ca omul sa I se supuna, sa se roage la El si sa faca fapte bune. El doreste ca omul sa aiba constiinta existentei Lui. De aceea Ingerul Gabriel a fost trimis de catre Allah. Ingerul Gabriel I-a spus lui Muhammed Peace Be Upon Him ce doreste Allah ca omul sa faca. Aceasta a fost misiunea lui Gabriel. Prin Ingerul Gabriel, Allah a “vorbit” si inainte multor altor profeti, de aceea omul trebuie sa-si aminteasca si sa nu uite ce doreste Allah ca el sa faca. Putem citi despre toate acestea in Qu’ran. Aici sunt povestile lui Adam, Noe, Avraam, Moise si multor altor profeti. Toti acesti profeti au spus oamenilor:

DOAR IN ALLAH TREBUIE SA CREDETI

DOAR LUI ALLAH TREBUIE SA VA INCHINATI

TREBUIE SA FACETI DOAR FAPTE BUNE

Profetul Adam
(Alaih Assalaam)

Adam (Alaih Assalaam) a fost primul om creat de Allah. A fost creat sa traiasca pe pamant. Oricum, lui Iblis nu I-a placut aceasta. Cu toate ca Iblis era facut din foc, el a trait impreuna cu ingerii. El se gandea ca este mai bun decat Adam, asa ca a devenit inamicul lui Adam si a hotarat sa-l faca pe Adam (Alaih Assalaam) sa nu se supuna lui Allah.

Adam (Alaih Assalaam) si sotia sa traiau in Paradis, sederea lor acolo fiind hotarata de catre Allah. Paradisul este cel mai frumos si cel mai incantatorincantator loc pe care nici macar nu putem sa ni-l imaginam. Acolo nu este nici cald nici frig. Adam (Alaih Assalaam) si sotia sa nu au fost niciodata insetati sau infometati. Acesta era un alt aspect care nu-I placea lui Iblis, asa ca Iblis i-a chemat pe Adam (Alaih Assalaam) si pe sotia sa si le-a spus sa manance dintr-un anumit copac. Acum, Adam (Alaih Assalaam) si sotia sa stiau foarte ca Allah le spusese ca nu trebuie nici macar sa se apropie de acel copac, asa ca nu l-au ascultat pe Iblis, dar Iblis i-a ademenit incontinuu. I-a ademenit spunandu-le ca vor putea trai vesnic daca vor manca din acel copac si vor deveni asemenea ingerilor.

In sfarsit , plictisiti de insistentele lui Iblis, Adam (Alaih Assalaam) si sotia sa au cedat,ei au inceput sa creada ce le spunea Iblis, si au mancat din copacul acela, impotriva poruncii lui Allah. Foarte curand ei au regretat profund datorita nesupunerii lor si faptul ca au fost salbi si l-au ascultat pe Iblis. Adam si sotia sa au fost foarte suparati si au cerut de la Allah iertarea Sa. Allah I-a iertat, pentru ca El este Iertator. Allah atunci le-a spus lui Adam si sotiei sale ca acum trebuie sa coboare pe pamant si sa traiasca acolo un timp. Dar El a promis ca le va fi permisa intoarcerea in paradis daca ei si copii lor Ii vor fi supusi si ascultatori in viitor.

Allah de asemenea i-a spus lui Adam (Alaih Assalaam) ca el va fi primul profet al Sau. Mai multi profeti vor fi trimisi omenirii, si daca omul asculta de cuvintele profetilor, el va intra in Paradis cand va muri, iar daca el nu asculta spusele profetilor atunci va fi aruncat in Iad si va ramane acolo cu raul Iblis.Atunci, Adam (Alaih Assalaam) si sotia lui au coborat pe pamant . Aici au avut copii si copii lor au avut la randul lor copii. Astfel, generatie dupa generatie oamenii s-au inmultit si au trait pe pamant iar Allah a trimis profetii Sai la fiecare popor. Acesti profeti au spus: Inchinati-va doar lui Allah. Allah v-a creat pe voi. Allah a facut pentru voi plante si animale pe care sa le puteti manca. Fiti multumitori lui Allah si intotdeauna faceti fapte bune.

Acestea le-a spus Adam (Alaih Assalaam), primul profet al lui Allah, copiilor sai. Dupa el au venit multi alti profeti, iar Muhammed Peace Be Upon Himeste ultimul dintre profeti.

SURAT AL-IKHLAS

Bismi-llahi-r-rahmani-r-rahim

Qul huw Allahu ahad

Allahu samad

Lam yalid wa lam yulad wa lam yaku-lahu

Kufuwan ahad .

SURA DEVOTIUNII

In numele lui Allah, Cel Mai Milostiv, si Cel Mai Indurator.

Spune: El este Allah, Cel Unic !

Allah-us-Samad!

El nu zamisleste si nu este nascut

Si El nu are pe nimeni egal !

Profetul Noe(Alaih Assalaam)

Noe(Alaih Assalaam) a fost un profet care a trait multi ani dupa Adam(Alaih Assalaam). Oamenii cu care a trait Noe(Alaih Assalaam) au refuzat sa-l asculte. Cand le-a spus ca ei trebuie sa se inchine numai lui Allah Subhanna Hua wa Taala si sa faca fapte bune, ei nu i-au dat atentie. Noe (Alaih Assalaam) le-a spus ca ei vor fi aspru pedepsiti pentru ca l-au ignorat si nu au dat atentie mesajului adus de la Allah. Chiar si asa oamenii nu au crezut ceea ce Noe(Alaih Assalaam) le-a spus. Ei au ras de el si au spus: "Tu esti doar un om la fel ca si noi. Doar oamenii saraci si slabi te cred. Daca spui adevarul, atunci arata-ne pedeapsa cu care ne ameninti. Tu esti doar un mincinos!"

"Eu nu vreau nimic de la voi," le-a raspuns Noe (Alaih Assalaam), "si eu nu ii voi alunga niciodata pe cei saraci si pe cei lipsiti de putere, cat despre pedeapsa , Allah o va aduce asupra voastra atunci cand va dori. Nu va imaginati ca puteti opri planurile lui Allah!"

Noe (Alaih Assalaam) a fost suparat si furios ca oamenii nu i-au luat in seama mesajul. Atunci Allah i-a spus lui Noe (Alaih Assalaam) ca nu are de ce sa se simta astfel deoarece treaba pe care o avea de facut era mai importanta. Noe(Alaih Assalaam) trebuia sa construiasca o corabie foarte mare.

Supunandu-se poruncilor lui Allah, Noe(Alaih Assalaam) a inceput sa construiasca corabia pe pamant. Oamenii care-l vedeau se distrau pe seama lui si a corabiei sale. Dar Noe(Alaih Assalaam) i-a atentionat. "Voi radeti de noi acum," a spus el, "dar curand vom stii cine sunt aceia care vor suferi grea pedeapsa!"

Cand corabia a fost terminata, a inceput sa ploua fara incetare si apele au inceput sa creasca. Allah Subhanna Hua wa Taala

i-a spus lui Noe(Alaih Assalaam) sa se urce pe corabie, impreuna cu familia lui si cu cei care l-au crezut. Noe(Alaih Assalaam) a trebuit de asemenea sa ia un mascul si o femela din fiecare specie de animal de pe pamant.

Noe(Alaih Assalaam) a facut asa cum i s-a spus si apoi a zis: "In numele lui Allah, vom pluti mult timp pe ape, si cand timpul se va implini, ne vom intoarce din nou pe pamant."

Apele s-au ridicat din ce in ce mai mult pana ce toate vaile au fost inundate. Noe(Alaih Assalaam) l-a vazut pe unul dintre fiii sai care inca nu se urcase pe corabie si temandu-se pentru el i-a strigat: "O, fiule urca cu noi pe corabie si astfel nu vei fi dintre cei necredinciosi." Dar fiul sau a refuzat si chiar i-a spus lui Noe: "Am sa fug sus,in muntii inalti,acolo apa nu ma va putea ajunge"

Noe(Alaih Assalaam) s-a temut si mai tare pentru el. "Doar cei care-l asculta pe Allah vor fi protejati!" i-a strigat fiului sau. Dar chiar atunci a venit un val urias si multi oameni au fost acoperiti de apa. Fiul lui Noe(Alaih Assalaam) a fost printre aceia.

A continuat sa ploua mult, mult timp. Apa a crescut atat de mult incat a acoperit toti muntii inalti. Dar in sfarsit ploaia s-a oprit si apele au inceput sa scada. Acum, corabia lui Noe(Alaih Assalaam) a fost “debarcata” in siguranta pe o parte a unui munte si toti oamenii si animalele au inceput sa iasa din ea. Noe(Alaih Assalaam) , familia si prietenii sai i-au multumit lui Allah din inimile lor, pentru ca i-a salvat.

Profetul Hud(Alaih Assalaam)

Cu multi ani in urma, traiau oameni foarte harnici si muncitori. Erau oamenii neamului lui `Ad ; ei construiau case mari si frumoase. Pe fiecare munte, ei ridicau un turn si erau foarte mandri de cladirile lor frumoase.

Printre oamenii lui Ad traia un om care se numea Hud(Alaih Assalaam).El a fost ales de Allah pentru a fi unul dintre profetii Sai. “Allah m-a trimis la voi “ le-a spus Hud (Alaih Assalaam) oamenilor din neamul sau, Allah v-a invatat tot ce stiti sa faceti, El v-a dat copii si multe animale. Asa ca va trebui sa incetati sa va inchinati unor falsi dumnezei. Inchinati-va numai lui Allah Subhana Hua wa Taala si ascultati poruncile Sale. Faceti bine si tineti-va departe de fapte rele si greseli. Ascultati ce va spun, daca nu faceti asa, ma tem ca grea pedeapsa va cadea asupra voastra.”

Dar oamenii lui `Ad l-au batjocorit pe Hud(Alaih Assalaam): “Noi nu o sa te ascultam pe tine. Si nu o sa renuntam la dumnezeii nostri, doar pentru ca tu ne spui asta. Oricum, cine esti tu ? Tu nu esti decat un mincinos. Daca nu esti mincinos atunci dovedeste-o ! Spune-I lui Allah sa trimita pedeapsa asupra noastra !”

Hud (Alaih Assalaam) a fost foarte suparat si dezamagit cand a auzit acestea. “Eu nu sunt mincinos, sunt profet al lui Allah”, a spus el. "Voi credeti ca aceste frumoase case pe care le-ati construit vor dainui intotdeauna ? Amintiti-va ca numai Allah va da voua noroc (sau soarta). El este Domnul meu si Domnul vostru si doar in El trebuie sa ne incredem. V-am atentionat inainte: Daca nu va inchinati lui Allah, El va pune alti oamnei in locul vostru. Allah aude si stie totul”. Dar in ciuda avertizarilor lui Hud (Alaih Assalaam) , oamenii lui `Ad au continuat sa se inchine falsilor lor dumnezei. Hud a fost foarte dezamagit. I-a chemat pe prietenii sai care l-au crezut si i-au parasit pe oamenii lui `Ad si pamanturile lor. Astfel, asa cum vom vedea curand, Allah i-a protejat si i-a pastrat pe cei care au crezut in EL.

Aprope imediat dupa aceasta , un nor negru,urias a aparut pe cer peste tinutul lui Ad. Cand necredinciosii l-au vazut, au spus: Acest nor sigur vine sa ne aduca noua ploaie care sa ne racoreasca.

Dar ei greseau foarte mult. Acest nor le-a adus un vant teribil care i-a omorat. Vantul matura totul in jur. Nu a ramas nimic cu exceptia catorva pietre mari, singurele ramasite ale acelor case frumoase si ale marilor turnuri. Prin urmare nu este de folos doar sa construiesti si sa faci lucruri multe si marete daca nu I te inchini lui Allah , pedeapsa sigur va veni, si tot ce ai construit se va transforma in ruine.

Profetul Salih(Alaih Assalaam)

Oamenii lui Thamud unde Salih(Alaih Assalaam) a trait aveau gradini foarte frumoase. Aici era intotdeauna primavara, palmierii si arborii erau incarcati de fructe. Casa lui Thamud era sapata in piatra muntelui.

Inchinandu-i-se doar lui Allah, Salih(Alaih Assalaam) le-a spus oamenilor. “Voi nu aveti alt dumnezeu in afara de Allah, asadar voi trebuie sa faceti numai fapte bune. Eu va dau un sfat bun: trebuie sa credeti ce va spun, Allah m-a facut profetul Sau. “

Dar dintre oamenii lui Thamud au crezut doar aceia care nu erau nici bogati ,nici puternici si au facut ceea ce profetult Salih (Alaih Assalaam) le-a spus. Cei bogati si puternici din neamul lui Thamud i-au spus lui Salih(Alaih Assalaam): “Noi nu credem ce spui si noi nu-ti vom urma sfatul. Nu esti nimic altceva decat un om ca si noi. Daca spui adevarul ,arata-ne un semn “.

Salih(Alaih Assalaam) le-a adus o camila si le-a spus:”Aceasta camila este semnul pentru voi de la Allah.Lasati-o sa pasca pe pajistile lui Allah si lasati-o sa bea apa atunci cand ii este sete.Ganditi-va la cat bine a trimis Allah asupra voastra si cate v-a dat ,voi nu ar trebui sa faceti rau si stricaciuni pe pamant. Daca veti face asta , o aspra pedeapsa va cobora asupra voastra

In ciuda a ceea ce Salih (Alaih Assalaam)i-a invatat, cei mandri si puternici din neamul lui Thamud tot au refuzat sa-l asculte. In loc sa lase camila in pace,sa pasca, ei facut ceva foarte crud: i-au taiat tendoanele de la picioare. Prin aceasta ei au incalcat vadit porunca lui Allah.

Dupa aceea, l-au chemat pe Salih(Alaih Assalaam) si i-au spus :”Acum adu-ne pedeapsa cu care ne-ai amenintat, altfel noi nu vom crede ca tu esti profet al lui Allah”.

Dezastrul despre care le vorbise Salih (Alaih Assalaam) devenea realitate. Dupa trei zile, acolo a avut loc un cutremur de pamant teribil si puternic si toti cei care au facut rau au pierit. A venit pedeapsa asupra lor pentru ca ei nu s-au inchinat lui Allah.

Profetul Ibrahim(Alaih Assalaam)

Ibrahim(Alaih Assalaam) a fost un mare profet. Cand era tanar, traia printre oameni care refuzau sa I se supuna lui Allah, si care in schimb se rugau altor lucruri printre care si idolilor pe care si-i confectionau singuri. Odata Ibrahim I-a spus tatalui sau, "Voi luati acesti idoli drept dumnezei ? Daca faceti asta,atunci tu si oamenii tai gresiti."

Ibrahim(Alaih Assalaam) stia ca nu se cuvine sa se inchine idolilor, aceasta fiind impotriva vointei lui Allah. Intr-o seara, de exemplu Ibrahim a vazut o stea stralucitoare pe cer si a spus, "Acesta este Dumnezeul meu!" Dar cand steaua s-a stins,a devenit foarte clar pentru Ibrahim ca aceasta nu era si nu avea cum sa fie Dumnezeu.

Alta data, Ibrahim(Alaih Assalaam) a vazut luna stralucind pe cerul noptii, si din nou si-a spus: "Acesta este Dumnezeul meu!" Dar la un moment dat luna a disparut si Ibrahim a realizat ca luna nu era si nu avea cum sa fie Dumnezeu.

In sfarsit, el a vazut soarele stralucitor rasarind si si-a spus: "Acesta trebuie sa fie Dumnezeul meu pentru ca este cel mai mare lucru de pe cer. " Dar cand a apus, Ibrahim a realizat, o data in plus, ca acesta nu era Dumnezeu. Doar Allah era Dumnezeu. Ibrahim a spus atunci :"O, neam al meu, eu nu ma fac vinovat de pacatul vostru de a ma inchina altor dumnezei in afara lui Allah. Eu, ferm si cu adevarat imi voi intoarce fata catre Cel Care a creat cerurile si pamantul, si niciodata nu ma voi inchina altui dumnezeu in afara lui Allah." Cine este creatorul tuturor acestor lucruri ? Allah a creat stelele , soarele si luna. Allah este Stapanul lumilor.

Ibrahim(Alaih Assalaam) a plecat printre oameni si le-a spus ca trebuie sa se inchine doar lui Allah. Pentru ca Allah este Cel Care a creat stelele, soarele si luna. Allah de asemenea a creat plantele si animalele pentru hrana. Soarele si luna nu pot sa ne dea hrana. Allah a facut pamantul ca oamenii sa poate locui pe el, prin urmare oamenii trebuie sa intorca spatele falsilor dumnezei si sa se inchine doar lui Allah si intotdeauna sa faca fapte bune.

Ibrahim(Alaih Assalaam) a spus toate aceste lucruri tatalui si oamenilor din neamul sau: "Ce sunt aceste lucruri carora voi le sunteti atat de devotati?” "Parintii nostrl li s-au inchinat lor" ,i-au raspuns ei. "Voi si parintii vostricu siguranta ati gresit",le-a spus Ibrahim si le-a spus ca nu trebuie sa se inchine decat lui Allah, Cel Care a creat totul.

Ibrahim(Alaih Assalaam) de asemenea a avut un plan in legatura cu acesti idoli. Cand oamenii erau plecati, Ibrahim(Alaih Assalaam) i-a spart in mii de bucatele, dar l-a lasat intact pe cel mai mare dintre idoli. Cand oamenii au descoperit ca idolii lor au fost sparti in mii de bucatele, au fost foarte suparati. "Cine a facut asta dumnezeilor nostri?" au strigat ei. Atunci cativa dintre ei si-au amintit ca l-au auzit pe Ibrahim(Alaih Assalaam) vorbind impotriva idolilor lor, asa ca l-au adus pe Ibrahim si l-au intrebat, "Tu esti cel care a facut asta dumnezeilor nostri, o, Ibrahim?" El le-a raspuns, "Nu, cel mai mare dintre ei a facut asta. De ce nu-l intrebati pe el daca intr-adevar poate sa vorbeasca ?"

Prin aceasta cei ce se inchinau idolilor s-au simtit rusinati. "Tu stii foarte bine ca ei nu pot vorbi," i-au spus ei lui Ibrahim. "Si atunci ? Voi va inchinati unor lucruri care nu pot face pentru voi nimic bun dar nici nu pot face rau ?" i-a intrebat Ibrahim(Alaih Assalaam).

Prin aceasta oamenii aceia au devenit mai furiosi ca niciodata. Drept razbunare ei l-au aruncat pe Ibrahim(Alaih Assalaam) in foc. Dar el a avut de partea lui ajutorul lui Allah. Allah a racit focul si astfel Ibrahim(Alaih Assalaam) nu a ars deloc.

Mai tarziu, Ibrahim(Alaih Assalaam) i-a parasit pe acesti idolatrii si a plecat in alta tara unde si-a continuat viata si a avut 2 fii: Ismail(Alaih Assalaam) si Isaac(Alaih Assalaam). Amandoi au fost oameni buni si drepti, si amandoi au fost profeti alesi de Allah. Fiul lui Isaac(Alaih Assalaam) ,Iacob(Alaih Assalaam), a fost de asemenea profet. Prin urmare vedem cum Ibrahim(Alaih Assalaam) si copiii sai au fost din plin binecuvantati de Allah.

Dar inainte de asta, Ibrahim(Alaih Assalaam) a trebuit sa fie supus unui greu test. Un inger l-a chemat si i-a spus: Tu trebuie sa-ti sacrifici unicul fiu. Ibrahim(Alaih Assalaam) s-a intristat foarte mult cand a auzit aceasta, dar el stia ca Allah i-l daruise mai intai asa ca trebuia sa se supuna. Inainte de toate el si-a intrebat fiul daca este de acord. Fiul sau era bun si credincios, si si-a consolat tatal: Draga tata, i-a spus el calm, daca Allah ti-a poruncit asta, atunci trebuie sa te supui, asadar sa ma sacrifici. Nu-ti fie teama: cu ajutorul lui Allah, voi fi curajos.

Plin de lacrimi si durere, Ibrahim (Alaih Assalaam)se pregatea sa-si omoare propriul sau fiu. Dar inainte sa faca aceasta el a auzit o voce: Tu ti-ai aratat buna intentie, i-a spus vocea aceea lui Ibrahim, si asta e suficient. Tu ai indeplinit din plin vointa lui Allah.

Astfel fiul lui Ibrahim(Alaih Assalaam)a fost salvat, si Ibrahim(Alaih Assalaam) a inteles ca Allah de fapt l-a testat. Bineinteles, Ibrahim(Alaih Assalaam) a fost cuprins de bucurie ca nu a trebuit sa-si omoare propriul fiu. Amandoi i-au multumit lui Allah si in schimb au sacrificat un animal, asa cum le-a poruncit Allah.

In amintirea acestei intamplari, noi musulmanii sarbatorim in fiecare an si, la fel ca Ibrahim(Alaih Assalaam) si fiul sau, noi sacrificam un animal. Aceasta ne aminteste ca Allah l-a supus pe Ibrahim(Alaih Assalaam) sa vada cat de supus Ii este in realitate. Profetul Ibrahim(Alaih Assalaam) a trecut acest test si in amintirea acestui fapt, noi sarbatorim. Ca si profetul Ibrahim(Alaih Assalaam) noi trebuie sa luam o parte din acel animal pe care-l sacrificam, oferind aceasta parte oamenilor saraci si prietenilor nostri. Cu aceasta ocazie, noi de asemenea Ii multumim lui Allah pentru tot ceea ce El ne-a dat si pentru lectia care ne-a invatat prin ajutorul dat fiului lui Ibrahim(Alaih Assalaam).

Mai tarziu, Ibrahim(Alaih Assalaam) si fiul sau Ismail(Alaih Assalaam) au construit Ka’ba in Makkah si apoi s-au rugat amandoi: O Allah, primeste aceasta casa in multumirea Ta si ajuta-ne pe noi si pe oamenii care vor veni la noi sa fim cu adevarat buni musulmani.

Allah a auzit rugaciunea lor, si a binecuvantat Ka’ba si orasul Mekkah. Astazi, musulmanii din toata lumea isi intorc fata in directia Ka’bei din Mekkah catre care ei se roaga. Musulmanii din toata lumea vin la Ka’ba in timpul pelerinajului. Ei vin pe picioarele lor, pe camile, cu masini si avioane. Ka’ba este cea mai veche casa de rugaciune a lui Allah de pe pamant. Ka’ba este locul unde toti musulmanii Il slavesc pe Allah ,impreuna;aici vorbim de toti cei care au trait inainte, de toti cei care traiesc acum si de toti cei care vor trai in viitor.

Profetul Lut(Alaih Assalaam)

Profetul Lut(Alaih Assalaam) si familia sa au trait in mijlocul unor oameni foarte rai si necredinciosi. Acesti oameni faceau multe din lucrurile interzise de Allah, asa ca Allah i-a poruncit lui Lut (Alaih Assalaam)sa le spuna: Voi trebuie sa va opriti de la aceste fapte rele si sa credeti in Allah. Allah m-a trimis pe mine sa va avertizez despre o pedeapsa teribila care va veni daca voi nu va veti supune Lui.

Dar oamenii au refuzat sa-l asculte pe Lut(Alaih Assalaam). Ei chiar au ras de el pentru ca nu se amesteca cu ei in savarsirea faptelor rele.

Intr-o zi, niste musafiri au venit la Lut(Alaih Assalaam). Acei oameni rai au vrut sa-i prinda pe acesti vizitatori si sa le faca rau asa cum erau obisnuiti. Lut (Alaih Assalaam) a fost foarte speriat ca nu va putea oferi protectie oaspetilor sai. Dar spre surpriza lui Lut(Alaih Assalaam), ei au spus: Nu trebuie sa-ti fie frica. Acesti raufacatori nu ne pot face noua rau, pentru ca noi suntem mesageri trimisi de Allah ca sa-ti spunem sa-ti iei familia si sa parasiti orasul in noaptea aceasta. Nici unul dintre voi nu trebuie sa se uite inapoi sau sa intarzie. Doar cei care vor pleca fara sa se uite inapoi vor fi salvati.

Lut (Alaih Assalaam) stia ca acesti vizitatori erau ingeri ,pentru ca ei erau trimisi de Allah. Ei venisera pentru ca Lut (Alaih Assalaam) si familia sa sa fie salvati si pentru ca ei sa fie in siguranta, deoarece Allah voia sa-i pedepseasca pe raufacatorii acelui oras. Lut (Alaih Assalaam) si familia sa au fost salvati;ei credeau in Allah ,se rugau la El si I se inchinau.

Lut(Alaih Assalaam)si familia sa au plecat pentru totdeauna lasandu-si casele,in timpul noptii, pentru ca oamenii cei rai sa nu-i poata vedea. Dar,chiar atunci cand plecau, sotia lui Lut(Alaih Assalaam)s-a intors.Ea a refuzat sa creada in Allah si a fost dintre necredinciosi, asa ca ea nu a fost salvata de pedeapsa si nici de moarte cand Allah a trimis pe pamant ploaie de foc si pietre. Toate casele din oras au fost distruse si necredinciosii au pierit in acea ploaie de pietre si foc.

Doar Lut(Alaih Assalaam)si restul familiei sale au fost salvati si ei s-au rugat multumind lui Allah pentru ca i-a salvat.

Profetul Shu’aib(Alaih Assalaam)

Allah a trimis un profet pentru fiecare neam. Profetul Shu’aib(Alaih Assalaam) a fost trimis oamenilor din Madyan. Acesti oameni, comercianti si negustori, erau numiti locuitori ai padurii deoarece ei locuiau aproape de padurea deasa.

Shu’aib(Alaih Assalaam) le-a spus: Voi trebuie sa va inchinati lui Allah Cel Care v-a creat. Voi nu trebuie sa-i inselati pe cei care vin sa cumpere de la voi

Dar locuitorii padurii nu l-au ascultat pe Shu’aib(Alaih Assalaam). Ei voiau sa castige mai multi bani si faceau asta inselandu-i pe clientii lor. Ei au refuzat sa creada ceea ce Shu’aib (Alaih Assalaam) le-a spus. Drept urmare l-au alungat din oras cu pietre. Daca ceea ce spui este adevarat, atunci noi trebuia sa fim pedepsiti demult. Noi nu credem ce spui si nu ne vom inchina lui Allah. Noua nu ne este frica de pedeapsa Lui.

Nu a trecut mult timp si pedeapsa lui Allah a venit asupra lor. Ei au murit toti intr-un teribil cutremur de pamant. Averile si banii lor nu i-au ajutat deloc. Asadar inselatoria lor a fost pedepsita si au platit scump imbogatirea lor rapida pe cai necinstite.

Cand orasul a fost distrus, Shu’aib(Alaih Assalaam) si insotitorii sai care credeau in Allah au fost salvati. La moartea locuitorilor padurii, Shu’aib(Alaih Assalaam) le-a spus: V-am spus intotdeauna sa va rugati lui Allah si v-am averizat sa nu-i inselati pe ceilaltii. Acum Allah v-a pedepsit!

Prophet Musa(Alaih Assalaam)

Pe pamantul Egiptului unde au trait copii lui Ibrahim(Alaih Assalaam), Yaqub(Alaih Assalaam) si Yusuf(Alaih Assalaam), domnea Pharaon cel rau si imoral. Intr-o zi , nedreptul Pharaon a ordonat ca sa fie omorati toti baietii care se trageau din neamul lui Yusuf (Alaih Assalaam) . El a dat acest ordin deoarece nu dorea ca numarul copiilor lui Yusuf(Alaih Assalaam) sa creasca si ei sa devina mai puternici decat propriul sau popor.

In aceste vremuri pline de pericole, s-a nascut Moise(Alaih Assalaam). Allah a trimis un mesaj mamei sale, spunandu-I despre un loc unde sa-l aseze pe micul Moise(Alaih Assalaam):un cosulet caruia sa-i dea drumul pe rau. Astfel, Moise(Alaih Assalaam) ar fi trebuit sa scape pe destinul morbid harazit de Pharaon.

Cosuletul in care se afla copilasul a fost gasit de sotia lui Pharaon. Ea avea o inima buna si l-a luat pe Moise(Alaih Assalaam) la palat. Nimeni nu stia cine sunt parintii lui, dar sotia lui Pharaon a vrut sa-l pastreze, asa ca ea a inceput sa caute o doica pentru el. Allah a facut astfel incat tocmai mama lui Moise(Alaih Assalaam) sa fie adusa la palat pentru a fi aleasa drept doica pentru Moise (Alaih Assalaam) , asa ca , cu ajutorul lui Allah ,viata micului Moise(Alaih Assalaam) a fost salvata si el a fost readus chiar in bratele propriei mame.

Moise(Alaih Assalaam) a crescut la palatul lui Pharaon si a avut cei mai buni profesori care s-au ocupat de educatia lui. Ei au facut din el un om priceput, capabil si instruit.

Moise (Alaih Assalaam) a crescut pana a devenit barbat in putere si la un moment dat el a plecat intr-o calatorie pe pamanturile lui Pharaon. In drumul sau, el a ajuns intr-un loc cu o fantana in care pastorii isi adapau oile. Moise(Alaih Assalaam) a gasit acolo doua femei care si ele voiau sa-si adape oile. Dar ele nu aveau acces la apa inainte ca pastorii sa-si retraga turmele de langa fantana. Moise (Alaih Assalaam) le-a ajutat pe cele doua femei sa-si adape turma si cand ele s-au intors acasa, i-au spus batranului lor tata ce s-a intamplat. Acesta a trimis-o inapoi pe una dintre ele sa-l invite pe Moise(Alaih Assalaam) acasa la ei. Mai tarziu, omul i-a oferit lui Moise una din fiicele sale ca sa o ia de sotie si Moise(Alaih Assalaam)a acceptat si a avut o viata fericita alaturi de familia sa si de batranul tata al sotiei sale.

Cativa ani mai tarziu, pe cand Moise(Alaih Assalaam) si familia sa calatoreau prin tara, la un moment dat, pe neasteptate, Moise a vazut un foc mare. A spus familiei sale sa ramana pe loc si s-a dus singur sa vada ce era cu acel foc. Pe masura ce Moise(Alaih Assalaam) se apropia, el auzea o voce: O Moise! spunea vocea, Eu sunt Allah, Domnul tau. Eu am decis sa te fac Profetul meu. Tu trebuie sa le spui oamenilor ca exista un singur Dumnezeu, Allah, Cel care i-a creat, asa ca ei trebuie sa fie recunoscatori, sa se roage doar lui Allah si sa se straduiasca sa faca fapte bune. Ia-l pe fratele tau Aaron(Alaih Assalaam)cu tine si du-te la Pharaon si la oamenii sai si du-le mesajul Meu.

Moise (Alaih Assalaam) s-a intors si i-a spus lui Pharaon: Allah, Cel care este Domnul lumilor, m-a trimis la tine. Eu sunt mesagerul lui Allah si iti aduc adevarul. Trebuie sa-i eliberezi pe copiii lui Yusuf(Alaih Assalaam), care sunt oprimati pe acest pamant, si sa-i lasi sa plece cu mine.

Cand Pharaon a auzit acestea, s-a infuriat si a strigat: Tu minti! Nimeni cu exceptia mea, marele Pharaon al Egiptului, nu este domnul lumii. Eu sunt cel mai puternic rege de pe pamant. Tu trebuie sa fii nebun ca sa poti crede altceva. Daca nu mi te supui, te voi arunca in temnita.

Lui MoiseAlaih Assalaam) nu i-a fost frica de mania lui Pharaon sau de cuvintele sale.“Cu ajutorul lui Allah am sa-ti arat ca Allah este mai puternic decat toti oamenii ,asadar mai puternic si decat tine”, i-a spus Moise lui Pharaon. Moise(Alaih Assalaam) si-a luat toiagul si l-a aruncat pe pamant. In acel moment, toiagul s-a transformat intr-un sarpe gros si lung.

Evident ca tu esti un vrajitor a spus Pharaon cand a vazut aceasta. Am sa-i chem pe toti vrajitorii din acest tinut si atunci vom vedea cine face vraji mai bune: ei sau tu.

Ca urmare a acestei intamplari, toti vrajitorii au fost convocati la palat. Au adus multe toiage cu ei, pe care le-au transformat in serpi. Atunci Moise (Alaih Assalaam) a aruncat din nou toiagul sau, care s-a transformat intr-un sarpe care a inghitit toti ceilalti serpi facuti de vrajitori.

Vrajitorii au fost impresionati si au declarat ca: Noi credem cu adevarat in Allah, Cel care l-a trimis pe Moise(Alaih Assalaam) ca profet al Sau, au spus ei, Allah intr-adevar este cu mult mai puternic decat oricare dintre noi.

Pharaon era furios. El a spus: Voi credeti in ceva inainte ca eu sa va dau permisiunea sa credeti? Vi se vor taia mainile si picioarele drept pedeapsa! a strigat el la vrajitori.

Tu vrei sa te razbuni pe noi doar pentru ca noi credem in semnele lui Allah? au replicat vrajitorii,orice ne-ai face noi tot ne intoarcem la Allah. Poate Allah va avea mila de noi si ne va ajuta sa fim rabdatori si fermi. Astfel, vrajitorii, care erau oameni lacomi, s-au transformat in slujitori buni si credinciosi ai lui Allah.

Acum Moise (Alaih Assalaam) s-a dus la urmasii lui Yusuf care aveau foarte mult de suferit din cauza legilor lui Pharaon. El le-a spus: Noi trebuie sa plecam din Egipt. Dupa plecarea lor, insa, Pharaon si soldatii au plecat dupa ei sa-i pacaleasca pentru a-I face sa se intoarca.

Moise (Alaih Assalaam) si oamenii sai au calatorit pana ce au ajuns la mare. In acest timp, in timp ce Faraon si soldatii se apropiau, o teama teribila crestea in inimile oamenilor ,dar Allah a venit in ajutorul lor. El a desfacut apele, asa ca Moise (Alaih Assalaam) si oamenii sai au putut trece prin mijloc si au traversat marea.Cand Pharaon si armata sa au ajuns la mare , ei ,deasemenea au trecut dupa ei,dar ei nu I-au putut ajunge pe Moise (Alaih Assalaam) si pe poporul sau inainte ca ei sa treaca pe partea cealalta.

Deodata, in timp ce Faraon si soldatii lui inca fugeau, apele s-au intors si toti s-au inecat. Allah l-a salvat pe Moise si pe poporul lui pentru ca ei L-au slujit numai pe El. Faraon, care era trufas si care a refuzat sa-L slujeasca pe Allah si chiar a vrut sa-l arunce pe Moise in inchisoare, s-a inecat.

Dupa plecarea lor, Moise si poporul sau au mers prin desert pentru multi ani. Intr-o zi, Moise a primit ordinul de la Allah sa urce pe un munte inalt. Moise urma sa stea acolo 40 de zile si de nopti rugandu-se si ascultand ceea ce Allah ii va spune lui si poporului sau. Dar 40 de zile si nopti pareau sa fie prea mult si cat timp Moise a fost plecat, poporul lui a devenit nerabdator. Ei au decis sa faca un vitel de aur si sa-l slujeasca. Cand Moise a coborat de pe munte , a vazut vitelul si a devenit foarte furios. El a strivit vitelul in bucati si a strigat la poporul sau atat de tare incat poporul s-a rusinat de ceea ce facusera:Voi nu trebuie niciodata sa slujiti altceva in afara de Allah - le-a zis Moise. Moise a adus poporului lui o carte pe care Allah i-a revelat-o pe munte. Cartea e numita Tora.

In Tora este scris ceea ce oamenii nu ar trebui sa faca. Ei nu trebuie niciodata sa venereze nimic altceva in afara de Allah

Nu trebuie niciodata sa omoare un om. Nu trebuie niciodata sa ia lucruri care nu sunt ale lor. Trebuie sa fie buni cu parintii si intre ei.

Moise a inteles ca ei nu i-au fost placuti lui Allah, pentru ca El a fost cel care i-a salvat de Faraon si de soldatii sai. Apoi ei s-au rugat la Allah si I-au multumit pentru ceea ce El a facut pentru ei., L-au rugat sa ii ierte si au promis sa nu mai faca fapte rele niciodata.

Allah iarta pe toti cei carora le este rusine de faptele rele pe care le-au savarsit si care sunt dispusi sa le corecteze si sa se intoarca la Allah.

Profetul Yunus (Alaih Assalaam)

Profetul Yunus a fost trimis de Allah intr-un oras mare unde oamenii au uitat calea lui Allah si unde faceau multe lucruri interzise. Voi trebuie sa credeti numai in Allah si sa fiti supusi fata de El, le-a spus Yunus. Voi ar trebui sa Il venerati numai pe El, altfel o pedeapsa dura se va abate asupra voastra.

Dar Yunus si-a dat seama curand ca oamenii nu vroiau sa il asculte. El si-a pierdut rabdarea cu ei si a parasit orasul maniat. Ulterior, Yunus a decis sa traverseze marea si sa plece cu o barca. Dar cand barca era in mijlocul marii, Yunus a avut un mare ghinion, a fost aruncat peste bord si a fost inghitit de un peste urias. Din fericire ,pestele l-a inghitit odata cu apa si acesta a ajuns in stomacul pestelui nevatamat.

Era foarte intuneric in stomacul pestelui si lui Yunus i s-a facut foarte frica. In singuratatea sa, a inceput sa se gandeasca la ceea ce s-a intamplat in oras si a realizat ca nu ar fi trebuit sa se comporte in felul acela. El ar fi trebuit sa stea si sa continue sa le vorbeasca oamenilor despre intoarcerea la Allah.

In disperarea sa, Yunus a inceput sa se roage din toata inima la Allah ,spunand : O Allah, nu exista alt Dumnezeu in afara de Tine. Numai pe Tine te slujesc si Te onorez. Am actionat gresit si daca nu ma vei ajuta voi fi pierdut pentru totdeauna .

Allah aude rugaciunile celor care se roaga Lui si ale celor care cred in El. Allah a auzit rugaciunile lui Yunus si a facut in asa fel incat el sa iasa din stomacul pestelui, sa fie luat de valuri si sa fie adus la tarm. Saracul Yunus, era intr-o stare deplorabila cand a fost adus de mare la tarm, era slabit, bolnav si neajutorat.Se simtea groaznic ,dar Allah a facut un copac sa creasca langa el si sa ii dea umbra si fructe. In scurt timp Yunus s-a insanatosit si si-a recuperat puterile.

Cand s-a simtit mai bine, Allah l-a trimis pe Yunus inapoi in oras. De data aceasta oamenii sai l-au ascultat cand le-a zis : Voi trebuie sa credeti in Allah si sa Il venerati doar pe El. Trebuie sa faceti numai fapte bune.

Profetul David (Alaih Assalaam)

Cand David era tanar ,el era doar un pastor. El era foarte puternic si curajos. Odata , un grup de razboinci a venit sa ii atace familia. Printre ei era si Jalut. Tuturor le era frica de Jalut si nimeni nu voia sa se lupte cu el in afara de David. El l-a provocat pe Jalut la o lupta si l-a omorat. Acest lucru i-a infricosat asa de mult pe dusmanii lui poporului lui David ca au fugit cat de repede au putut. David era bineinteles foarte curajos,dar cel care l-a ajutat impotriva lui Jalut a fost Allah. Allah i-a dat lui David putere, intelepciune si tot felul de abilitati. David era un fierar foarte intelligent si facea tot felul de lucruri minunate din fier cum ar fi arme si armuriri.

David canta foarte frumos. El canta pentru a Il onora pe Allah. Aceste cantece pe care David le-a invatat de la ingeri, au fost scrise intr-o carte numita Zabur. Allah i-a revelat aceasta Carte Zabur lui David, asa cum i-a revelat lui Moise cartea numita Tora.

Allah l-a facut pe David ,profetul sau, conducator. El a fost un conducator drept si tocmai de aceea oamenii se duceau la el de cate ori aveau o disputa. Odata, niste oi s-au ratacit in timpul noptii si au ajuns pe pamantul altuia si i-au mancat recolta. David a decis ca pedeapsa, ca oile sa fie date propietarului pagubit .

Cand Suleiman, fiul lui David a auzit asta, a protestat. Dar pamantul acela este inca acolo,doar recolta de anul asta este pierduta. Oile nu ar trebui sa fie luate complet din posesia propietarului lor,acesta le va lua inapoi odata ce recolta este gata. David a fost de acord cu propunerea fiului sau si a decis sa rezolve problema dupa cum a spus fiul sau. .

In urmatoarea poveste veti auzi despre Suleiman, care a fost ales de catre Allah pentru a fi profet. David, care a fost si el profet intotdeauna a spus poporului sau sa il venereze numai pe Allah si sa faca fapte bune

Profetul Suleiman (Alaih Assalaam)

Suleiman era fiul lui David. Dupa cum deja stiti, Suleiman era foarte corect de cand era doar un copil si a fost foarte respectat pentru intelepciunea sa cand a devenit barbat. Allah l-a facut profet. Allah l-a invatat limbajul pasarilor si a animalelor. In ciuda bogatiei si a tuturor acestor daruri, Suleiman nu L-a uitat pe Allah. El stia ca toata bogatia vine de la Allah si de aceea intotdeauna spunea poporului sau sa ii multumeasca lui Allah pentru generozitatea Sa si sa faca fapte bune.

Odata, Suleiman si soldatii sai treceau printr-o vale unde locuiau furnici. Suleiman a auzit o furnica zicand celeilalte:Plecati si ascundeti-va repede, Suleiman si soldatii sai ne vor calca si nici nu isi vor da seama de asta!

Suleiman a putut sa inteleaga limbajul furnicilor. El a ras si a ordonat soldatilor sa stea pana ce toate furnicile s-au ascuns.Atunci s-a rugat la Allah : O Allah,ajuta-ma sa fac numai ceea ce trebuie pentru ca Tu sa fii multumit de mine.

Intr-o zi Suleiman a adunat in jurul sau toate pasarile si in timp ce vorbea a observat ca lipsea o pasare. Dupa un timp de asteptare,Suleiman a decis sa nu mai astepte ,dar pasarea care lipsea a venit repede si s-a asezat langa el. Am venit dintr-un oras indepartat numit Saba, a zis pasarea. Oamenii de acolo sunt foarte bogati si au o regina care sta pe un tron magnific. Acesti oameni venereaza soarele si considera ca este corect sa faca asa. Dar ei gresesc, nu? Nu vor gasi niciodata calea spre Allah daca vor continua asa. Allah este singurul pe care toate creaturile ar trebui sa Il venereze.

Suleiman i-a scris o scrisoare reginei din Saba si i-a dat-o pasarii (pupezei) sa o duca.

Cand regina din Saba a primis scrisoarea, ea a chemat toti inteleptii din oras : Am primit o scrisoare de la Suleiman a zis regina. In ea, Suleiman spune ca noi ar trebui sa credem numai in Allah si sa Il veneram numai pe El , ce ma sfatuiti sa fac?

Noi suntem foarte puternici si ne putem lupta impotriva lui Suleiman, dar tu trebuie sa decizi ce este mai bine de facut.

Dar un razboi ne-ar distruge orasul iar cei mai buni razboinici ai nostri s-ar transforma in niste oameni cruzi, a protestat. regina De aceea nu voi declara razboi, ii voi trimite lui Suleiman un cadou.

Cand mesagerii reginei din Saba au venit cu cadoul ,au fost surprinsi sa il vada pe Suleiman cum s-a infuriat. De ce imi aduceti aceste bogatii in loc sa imi ascultati sfatul - a strigat Suleiman. Ceea ce Allah imi da este mai bun decat toate bogatiile. Duceti-va inapoi la regina voastra si luati cadourile cu voi

Cand ea a vazut ca Suleiman i-a refuzat darurile, regina din Saba a fost surprinsa. Ea a decis sa il vada pe Suleiman. Si-a chemat oamenii si au facut pregatiri pentru calatoria spre orasul lui Suleiman.

Cand regina a ajuns, Suleiman I-a vorbit despre Allah si ea a realizat cat de gresit a fost sa venereze soarele. Ai dreptate, i-a spus ea lui Sulaiman, nu voi mai venera soarele Il voi venera doar pe Allah. El este singurul nostru Stapan.

Profetul Zakariya si(Alaih Assalaam) Profetul Yahya(Alaih Assalaam)

Zakaryia si sotia sa erau batrani si spre amaraciunea lor nu aveau nici un copil. Ei vroiau foarte mult un baiat si Zakaryia s-a rugat la Allah : Allah ,doresc ca eu si sotia mea sa avem un fiu inainte sa murim.

In timp ce Zakaryia isi spunea rugaciunea,un inger al lui Allah a aparut. Tu te-ai rugat la Allah si El ti-a auzit rugaciunea. Nevasta ta va avea un copil si numele sau va fi Yahya. Va fi un om bun si onorabil si va fi profetul lui Allah.

Desi Zakaryia s-a rugat pentru asta a fost surprins : Dar eu si nevasta mea suntem foarte batrani. Cum putem avea un fiu?

Cand Allah vrea un lucru, acesta se va intampla, l-a asigurat ingerul. Ca semn ca vei avea un fiu nu trebuie sa vorbesti cu nimeni timp de 3 zile.

Si s-a intamplat ca atunci cand Zakaryia a vrut sa vorbeasca cu cineva, limba lui nu s-a miscat. Doar dupa 3 zile el a putut vorbi. El a stiut ca vor avea un fiu. Si el si nevasta sa au fost foarte fericiti. Ei s-au rugat la Allah si I-au multumit si cand fiul lor s-a nascut ei l-au numit Yahya.

Yahya a fost un fiu bun si iubitor. El se ruga la Allah impreuna cu tatal sau Zakaryia si cu mama sa. Cei trei intotdeauna faceau fapte bune. Yahya era o persoana buna cu oamenii si cu animalele. El niciodata nu a fost mandru si niciodata nu s-a comportat urat, Allah l-a facut unul dintre profetii Sai. Yahya a fost un servitor pios si smerit al lui Allah si intotdeauna le-a spus oamenilor sa se roage la Allah pentru ca El a creat omenirea.

Bincuvantarile lui Allah asupra lui Yahya pot fi gasite in Qur’an : Pacea a fost cu el in ziua cand s-a nascut si in ziua cand a murit, si pacea va fi cu el in ziua cand va fi adus la viata din nou.

Cine este bun si pios ca Yahya va fi binecuvantat cu pace vesinca de la Allah.

AL-KAwTHAR

Bismi-llahi-r-rahmani-r-rahim

Inna a’tainaka-l-kauthar

Fasalli li-rabika wa-nhar

Inna shani’ake huwa-labtar

AL-KAwTHAR(Prisosinta)

In numele lui Allah cel Milostiv si Indurator

Noi ti-am dat tie [Al-Kawthar]prisosinta

Deci rugatiimplineste Rugaciuneapentru Domnul tau si jertfeste

Cel ce te uraste va fi fara copii!

Profetul Isa (Alaih Assalaam)

Mama lui Isa era numita Maryam. Unii oameni ii mai spun si Maria. Ea a fost o femeie foarte smerita si intr-o zi un inger de la Allah a venit si i-a spus : In curand vei avea un fiu. Dar cum pot avea un fiu, a intrebat Maria, nu am sot. Ingerul a spus : Allah este Atotputernic ,cand El vrea ceva aceasta se intampla. Vei avea un fiu si il vei numi Isa, el va fi un mare profet al lui Allah..

Cand Isa s-a nascut, Maryam era singura. Ea era foarte trista si infometata pentru ca nu avea ce manca. Dar Allah a venit in ajutorul ei,in locul in care traia Maryam,El a facut un mic rau si un copac cu fructe hranitoare,acum ea nu mai suferea de sete si de foame.

Mai tarziu Maryam s-a intors la familia ei. Ei erau foarte curiosi in privinta copilului si au intrebat : Cum l-ai facut?

Dar Maryam nu a raspuns. Ea a aratat cu degetul inspre copil. Nu fi prostuta Maryam , au strigat oamenii la ea. Cum putem intreba un copil care este inca sugar.

Dar chiar atunci ,spre uimirea lor, copilul a zis : Eu sunt un servitor al lui Allah, El mi-a dat scriptura si m-a facut profet. Noi oamenii ar trebui sa il veneram pe Allah si sa ajutam saracii si sa dam din banii nostrii pentru ei.

Anii au trecut si Isa a devenit barbat. Deseori el vorbea oamenilor si le spunea ceea ce Allah i-a revelat. El Ie-a spus de profetii dinaintea sa. Si eu sunt un profet al lui Allah dar in acelasi timp sunt doar un om. Voi trebuie sa credeti in Allah si sa nu venerati nimic altceva in afara Lui. Voi ar trebui sa fiti buni unul cu altul si va ajutati reciproc

Unii oamenii ii spuneau lui Isa, Iisus. Ei spun ca Allah este tatal lui Iisus. Noi stim ca acest lucru nu este adevarat. Isa insusi a spus ca este un profet al lui Allah, chiar daca el nu a avut tata. Allah nu are fii. Doar oameni au fii si fiice.

Allah i-a dat lui Isa o carte pentru oameni. Cartea se numea Injil. In ea sunt multe povesti si in ea scrie ca omenirea intotdeauna trebuie sa il slujeasca numai pe Allah.

Profetul Isa avea multe binecuvantari de la Allah. El putea face multe miracole cu ajutorul lui Allah,putea vindeca bolnavii pentru ca acestia sa ii multumeasca lui Allah. Isa putea aduce mortii la viata pentru ca oamenii sa se roage numai la Allah, sa fie fericiti si multumitori.

Profetul Isa le-a spus oamenilor ca un alt profet va veni mai tarziu, iar numele lui va fi Ahmad. A fost Allah Cel care l-a trimis pe Isa sa le spuna oamenilor ca Muhammed Peace Be Upon Himva veni.

Au fost multi oameni care au ascultat de profetul Isa si l-au venerat pe Allah, dar au fost unii care au refuzat si care au vrut sa il omoare. Oamenii rai intotdeauna a incercat sa persecute si sa omoare profetii lui Allah. Stim asta din povestile lui Ibrahim ,a lui Yusuf si a altor profeti.

Dar cand oamenii rai erau aproape sa il omoare, Allah a venit in ajutorul sau, la fel cum a venit in ajutorul celorlalti profeti care erau in pericol.

Unii oameni spun ca Profetul Isa a fost pus pe cruce de catre inamicii sai si a murit in acest fel. Noi stim ca acest lucru nu este adevarat. Allah l-a protejat pe Isa pentru ca oamenii sa nu isi poata duca la bun sfarsit intentiile rele. Allah I-a spus lui Isa : Cei care te-au urmat si Mi s-au rugat vor veni odata cu tine. Vor primi cele mai frumoase recompense pentru ca au fost credinciosi.

In acest mod Allah ajuta profetii Sai cand sunt in pericol, la fel cum ii ajuta pe cei care ii urmeaza pe acesti profeti care il venereaza numai pe Allah si fac fapte bune.

Ultimul Profet


Peace Be Upon Him

Pacea fie asupra lui!

Voi deja ati auzit despre Profetul Muhammed. Adam a fost primul profet al lui Allah, iar Muhammed Peace Be Upon Him ultimul. Allah I-a dat lui Muhammed Peace Be Upon Him o carte numita Quran. Toate povestile despre profeti pe care Ie-ati citit pot fi gasite in Quran. In Quran este scris de altfel ceea ce poti face si ceea ce nu poti face.

Muhammed Peace Be Upon Him a fost ultimul profet si Allah I-a dat Quran-ul, iar tot ceea ce trebuie sa stim se gaseste scris in Quran. Toti oamenii se pot uita in Quran pentru a descoperi ceea ce nu au voie sa faca. De aceea nu este nevoie de alt profet dupa Muhammed Peace Be Upon Him.

Muhammed Peace Be Upon Himca si ceilalti profeti le-a spus oamenilor : Voi trebuie sa il venerati pe Allah, Allah v-a creat si a facut plantele si animalele pentru ca voi sa mancati din ele. El a facut pamantul, cerul, apa, aerul, ziua si noaptea pentru voi. Deci multumiti-I si faceti fapte bune.

Acum voi stiti povestile multor profeti. Dar amintiti-va ca sunt mult mai multi profeti in afara de acestia pe care Allah i-a trimis omenirii. Observati ca toti profetii au spus acelasi lucru : Omenirea trebuie sa se inchine numai lui Allah. Profetul Muhammed Peace Be Upon Him ne-a invatat cum sa Il veneram pe Allah. Si voi puteti invata ,nu este dificil .

Dar sunt si alte lucruri pe care trebuie sa le facem. Trebuie sa credem in Allah, sa ne rugam, sa tinem post, sa impartim banii cu saracii, si sa mergem in pelerinaj la Mekkah odata in viata daca ne putem permite. Veti invata mai multe despre acestea in aceasta carte.

Invierea si Ziua Judecatii


Dupa cum stiti Allah a trimis profeti omenirii. Acesti profeti au zis oamenilor ce este bine sa faca si ce nu. Profetii au spus de altfel multe lucruri. Ei au spus : Cand vom muri vom fi ingropati dar Allah este Atotputernic,El ne va trezi din morti. Aceasta se va intampla in Ziua Judecatii. In aceasta zi noi toti vom fi adunati la Allah. Cei care au facut fapte bune vor ramane cu Allah pentru totdeauna. Dar cei care au facut rau si nu s-au cait si nu au cerut iertare de la Allah nu vor sta cu Allah. Aceasta este Ziua Judecatii. Sa te straduiesti sa faci fapte bune si sa asculti profetii,sa Ii fii supus lui Allah. Doar in aceasta fel un om va ramane cu Allah dupa moarte. Dar daca nu te straduiesti si imbratisezi raul ,nu vei ramane cu Allah.

Asadar,deci veti intreba de ce nu toata lumea vrea sa faca bine? Motivul este ca unii oameni cred ca nu au de ce sa asculte de profeti. Dar ei gresesc atunci cand gandesc ca profetii au spus oamenilor ceea ce vor ei sa faca. Noi ar trebui sa facem fapte bune cat traim pentru a aduce fericire in vietile noastre si nu pentru altceva. In acest mod vom avea prieteni cat traim si dupa ce murim.

Oricum oamenii care fac rau vor fi langa oamenii rai si vor avea multi dusmani,atata timp cat traiesc si la fel,cand vor muri .

Profetii si cei care il venereaza pe Allah sunt prietenii nostrii. Cei care fac rau si se indeparteaza de Allah nu sunt prietenii nostrii.

Credintele Noastre

Noi credem in Allah Unicul cel Atotputernic, Stapan si Creator. In El ne incredem si numai de El ne este teama.

Noi credem in ingerii pe care Allah i-a creat. Noi stim ca sunt langa noi chiar daca nu ii vedem. Ei sunt servitorii supusi ai lui Allah si Ii executa ordinele.

Noi credem in cuvintele pe care Allah le-a revelat profetilor si care au fost scrise in carti. Ultima carte a fost data lui Muhammed Peace Be Upon Him si ea este Quran-ul. Quran-ul este cartea de la Allah care este completa si pastrata in forma originala,nefiind schimbata de-a lungul timpului.

Noi credem ca Allah a trimis profetii sai omenirii cu mesajul de a il sluji pe Allah si de a face fapte bune.

Noi credem in Ziua Judecatii cand Allah ne va invia. Noi vom fi rasplatiti pentru faptele noastre bune iar cei care au facut fapte rele vor fi pedepsiti.

Noi credem ca Allah ne-a invatat sa intelegem binele si raul pentru ca noi sa decidem calea buna si sa luptam impotriva raului.

Niciun comentariu: